Egy hiba amit te is elkövetsz a bőrápolásban!

Kategória: Arcápolás | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Szemcsés arcradírt használsz? NE TEDD!

Nagy hiba amit elkövethetsz a bőröd szépsége ellen, ha szemcsés vagy darabos bőrradírt használsz biológiai peeling helyett. Mától csak a bőrhöz kíméletes, iszapokból vagy ásványi agyagokból álló peelingeket használj! Miért? Olvasd el cikkünket és kiderül!

Egy hiba amit te is elkövetsz a bőrápolásban!

Ezek az összetevők nagyon hatékonyan méregtelenítik is a bőrt. A napi bőrápolási rutinon túl, időről - időre szüksége van a bőrnek egyéb ápolásra, kezelésre is. Ilyenek, a bőr megújulását serkentő, illetve a bőrfelszínen látható problémák ( pigmentfoltok, mitesszerek, vastag vagy elhalt szaruréteg, stb. ) kezelését kiegészítő, segítő, hámlasztó kozmetikumok. Fontos, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy ezt mivel és milyen időközönként tesszük meg, mert a túlzásba vitt hámoldás, vagy a nem megfelelő peeling használata, pont az ellenkező hatást válthatja ki.

 

A bőr hámlasztására szolgáló kozmetikumok, vagyis a peelingek (magyarul bőrradírok) három csoportba sorolhatók aszerint, hogy hogyan fejtik ki hatásukat.

  1. Mechanikai peelingeknek nevezzük azokat a bőrradírokat, amelyekben valamilyen szilárd dörzsanyag található.
  2. A kémiai peelingek hámlasztó hatása, a szerves savaknak (általában AHA) köszönhető.
  3. A biológiai peelingek növényi eredetű, fehérjebontó enzimeket (bromelain, papain..stb..) tartalmaznak. Az elhalt hámsejtek közötti kapcsolatot bontják meg, ezzel segítik a hámlást. Ezek a hámlasztó kozmetikumok tekinthetők ma a legkíméletesebbpeelingeknek.

A mechanikai, vagyis szemcsés peelingek folyamatos használata, komoly bőrfelszíni hámsérüléseket okozhat, melyek szabad szemmel nem láthatók, mégis hosszú távon visszafordíthatatlan bőrállag romláshoz vezethetnek.

Egy hiba amit te is elkövetsz a bőrápolásban!

tág pórusú bőrnek kimondottan ez a típusú peeling a halála, mivel a bőr apró gödröcskéibe beleülnek a szemcsék a bőrradírból, majd a dörzsölés hatására az egyébként is tág pórusokat egyre jobban szétszedik, tágítják és bántják. Ilyenkor a bőr egyébként is sérül és a sérült hámfelület fokozottabban ki van téve a kórokozóknak, baktérumoknak. Ezekből a felülfertőzésekből alakulnak ki a bőrön később a bakteriális fertőzések, aknék, gyulladások, és aki nincs tisztában a kialakulás okával, egyre többet próbálja peelingezéssel helyrehozni a tisztátalan, gyulladt bőrt, amivel viszont csak még rosszabbat tesz neki.

Hámlasztásra, ha ritkán, és enyhe formában is, de minden bőrtípusnak szüksége van. Leginkább azoknak, akiknek a bőre erősen hajlamos a túlszarusodásra, emiatt rosszul lélegzik, anyagcseréje nem megfelelő. Tipikus esete a seborrhoea sicca, vagyis a korpás zsíros bőr.

Egy hiba amit te is elkövetsz a bőrápolásban!

Öregedő bőrök is meghálálhatják az intenzívebb hámlasztást, a bőrmegújító hatásra ennek a bőrtípusnak is nagy szüksége van. Elvékonyodott hámréteg esetében azonban elégedjünk meg egy hámképző hatású, enyhébb, kíméletesebb peelinggel. Ha bőrünk gyulladásban van, aknés vagy érzékenysemmiképp ne használjunk mechanikai típusú bőrradírokat, mert ezek elősegíthetik a gyulladás átterjedését a még ép bőrfelületekre is, valamint felülfertőzhetik a bőrt.  Rosacea esetén is kerüljük a dörzshatást, illetve a vérbőséget okozó kozmetikumokat.

Próbáld ki a kizárólag természetes anyagokból készült Zsályás Iszapos Peelinget amely összetevőinek köszönhetően nagyon kíméletesen, és hatékonyan tisztítja arcbőröd!

Vissza

Címkék : bőrradír, arcradír, peeling, szemcsés arcradír, biológiai peeling, natúrkozmetikumok

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

L'AMIA NATURA

Kapcsolódó cikkeink: