Éjszaki bőrápolás? Ezt ne tedd!

Kategória: Arcápolás | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

3 BŰN, AMIT A BŐRÖD SZÉPSÉGE ELLEN ELKÖVETSZ! - ÉJSZAKAI BŐRÁPOLÁS

Ma már rengeteg infót találhatsz a szépségápolásról az interneten és a médiában, de vajon tényleg igazak is? Nagyon sok tévhit kering a világban, mi most összegyűjtöttünk neked 3 bűnt, ami jobb nem elkövetned az éjszakai bőrápolásod során! Lássuk, mik ezek!

Éjszaki bőrápolás? Ezt ne tedd!

Mindent az éjszakai bőrápolásról

A bőr a legnagyobb felületi és a legnagyobb kiválasztó szervünk, mely éjjel ugyanúgy regenerálódik és méregtelenít, mint a szervezet. Reggelre egy szennyeződésekből és izzadságból álló olajos réteget érezhetsz az arcbőrödön, mely a nap folyamán felszívódott anyagcsere összetevők kiválasztódása, ami kvázi a szennyező anyagok és kosz.

Ezért nagyon fontos az éjszakai bőrápolásnál hogy estére, ha csak teheted, ne kenj semmit a bőrödre, hogy szabadon lélegezhessen, és szabadon tudjanak működni az anyagcsere folyamatok.

A probléma ott kezdődik igazán, ha egyáltalán nincs a bőrnek lehetősége arra, hogy lélegezzen és a természetes funkciói működni tudjanak, ráadásul így sokkal nehezebb az oxigén felvétel, pedig a szöveti légzés legalább annyira fontos, mint a sejtlégzés. Legfőképp nyáron a legrosszabb a bőrnek a nappali és éjszakai krémben való dunsztolódás, mert a melegben sokkal jobban izzad a bőr, így a méreganyagok sem este, sem napközben nem tudnak kiürülni és a bőr felszínére jutni.

Miért árulnak akkor ennyi éjszakai krémet?

Csupán azért, mert a kozmetikai cégek még egy, meg még egy új terméket akarnak ránk sózni. Jól csengő hatóanyagokat reklámoznak benne, hogy aki nem ásta magát kicsit jobban bele a kozmetikai ipar rejtelmeibe az megvegye, de az egészséges éjszakai bőrápolásra nem alkalmasak.

Azért azt is fontos elmondanom, hogy az éjszakai bőrápoló készítmények használata lehet jótékony is, mégpedig a kulcs a jó minőségű termékben és a megfelelő időközönkénti használatban rejlik. Az éjszakai készítmények gazdagabbak hatóanyagban, mert a bőr este, ahogy már írtam regenerálódik, jobban tudnak hasznosulni a hatóanyagok. DE csak akkor, ha nem minden nap használod ezeket, pontosan a fentiekben leírtak miatt.

Éjszaki bőrápolás? Ezt ne tedd!

Hogyan ápoljam akkor a bőröm?

Akkor, ha a mindennapi bőrápolásra aromavizeket és természetes nappali krémeket használsz és este szabadon és tisztán hagyod a bőröd, akkor a leghatékonyabb bőrápolást úgy tudod elérni, ha csak hetente néhány alkalommal használsz éjszakai bőrápolót és nem minden nap (hetente 2x  teljesen megfelelő). Így a bőröd folyamatosan meg tud újulni, szabadon tud lélegezni, tudja hasznosítani az értékes hatóanyagokat.

És még valami: nem az a jó éjszakai krém, ami nehéz és vastag! Lehet könnyű és jól beszívódó is, ha megfelelő hatóanyagok vannak benne.

Frissülj fel a L’AMIA aromavizekkel! Válaszd a 100%-ban természetes összetevőkből álló aromavizeket hogy teljes legyen a mindennapi bőrápolásod!

Vissza

Címkék : bőrápolás, éjszakai bőrápolás, éjszaki krémek, tévhitek, natúrkozmetikumok, természetes kozmetikumok

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

L'AMIA NATURA

Kapcsolódó cikkeink: