EKCÉMA? Itt a megoldás!

Kategória: Újdonságok | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

AZ EKCÉMA LELKI HÁTTERE

Munkám során nagyon sok megkeresést kapok, hogy segítsek az ekcémás bőr tüneteinek kezelésében, mert vagy szteroidos krémet kaptak és nem segített a vele való kezelés, vagy egyáltalán nem is akarnak hasonló készítményeket használni. Szerencsére azokból a megkeresésekből van több, ahol egyáltalán ki sem szeretnék próbálni az ilyen típusú krémeket és teljesen egyértelmű, hogy a természetes készítményeket választják már elsődlegesen az ekcéma kezelési módjának.

EKCÉMA? Itt a megoldás!

Sajnos egyre több az ekcémás vagy bőrgyulladásos megbetegedés, bár sokszor az érintettek sincsenek azzal tisztában, hogy vajon tényleg ekcéma az a bőr tünet amivel szemben állnak, vagy csak a kiszáradt bőr irritációjától alakult ki a kissé sebes bőrfelület. Ma már tudjuk hogy az ekcéma megjelenésének többféle oka is lehet, a tünetek és az elhelyezkedési terület egyénenként eltérő.

A mai bejegyzésemben az ekcéma lelki tüneteiről írok nektek. Ahhoz hogy megértsd a bőr fizikai tüneteinek és a lelki vonatkozásának kapcsolódását, tudnod kell, hogy a bőr egyfajta védelmi vonalat jelent. Lelki síkon a bőrünk egy határvonal. Elhatárol bennünket a külvilágtól, mellyel védjük magunkat a külvilág okozta ingerekkel szemben. A bőr állaga, színe, minősége, egészségi állapotunk fontos jelzője. Tükrözi minden érzelmünket, legbelső énünket, megmutatja milyen fizikai és lelki állapotban vagyunk, árulkodik a táplálkozásunkról és életmódunkról.

EKCÉMA? Itt a megoldás!

Mire utalhat az ekcéma?

Lelki háttér szemszögéből az ekcéma  kitörni készülő konfliktus, az új dolgok  elutasítása, félelem. Maga az ekcéma görög eredetű szó, melynek jelentése: kiforr, felforr.

  • fizikai seb - lelki seb: a bőr az érintés hiányát ekcéma formájában fejezi ki
  • nem én vagyok a fontos, hanem mások
  • a bőr mutatja meg leginkább a szakralitás hiányát

Nehéz elfogadni önmagunkat és a jövő ismeretlensége aggodalmaskodáshoz, szorongáshoz vezet. A reménytelenség állapota gyorsan alakul át lázadássá és elfojtott haraggá, dühvé. Ez a forrongó reménytelenség érzés hullámokban tör a felszínre, frusztrációt és irritációt okoz. Feledésbe merül a saját önnön való és igény, mások szeretetének kivívása miatt.

Mások elvárásainak megfelelése miatt a saját igények és vágyak elhomályosodnak, saját magunk el van utasítva, háttérbe van szorítva és úgy érezzük, hogy a körülmények által háttérben is marad. A sérült, sebes bőr, ami mindenki számára jól látható, fizikálisan megmutatja a saját magunkhoz való hozzá állást, ahogy látjuk magunkat. Minél inkább elutasítjuk és háttérbe szorítjuk saját magunkat, annál jobban beigazolódik az elutasítástól való félelem. A külvilágtól elzárjuk, elhatároljuk magunkat, pedig a lelkünk mélyén a szeretetre, érzelmekre, odafigyelésre, törődésre az emberekhez való közeledésre vágyunk. Az ekcémával egyfajta fizikai korlátot emelünk magunk és mások közé azért, hogy elkerüljük a sérülést.

EKCÉMA? Itt a megoldás!

Egy csecsemőn akkor jelenik meg tejkiütés, amikor több melegségre és fizikai kontaktusra vágyik. Figyelemre és szeretetre van szüksége (nagyobb korban oka lehet a gyakori testvérek közötti versengés). Egy gyermek esetében az érintés vágy a szó szoros értelmében a bőr-bőrrel való érintkezést, nem a takarón vagy ruhán keresztüli ölelést jelenti. A hámló bőr arra utalhat, hogy a határaink túl vékonyak, sebezhetőek, gyengék és elmosódnak. Ez fakadhat abból, hogy mások uralkodnak rajtunk, mert könnyen befolyásolhatók vagyunk és nem rendelkezünk kellő önérzettel. A megvastagodott bőr jelentése pedig hogy megerősítem a határvonalamat, védekezek a félelmeim ellen. A fentiek alapján érthető, hogy a kezelés összetett. A holisztikus gyógymódnak megfelelően, a fizikális gyógyítás mellett ugyanolyan fontos a lélek gondos ápolása is.

A L'AMIA NATURA természetes megoldást nyújt a problémás, ekcémás, pikkelysömörös bőr kezelésére. Látogass el a webshopunkba és próbáld ki te magad!


 

Vissza

Címkék : ekcéma, pikkelysömör, akné, problémás bőr kezelése, natúrkozmetikumok,

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

L'AMIA NATURA

Kapcsolódó cikkeink: