EKCÉMA kezelése természetesen

Kategória: Újdonságok | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

AZ EKCÉMA LELKI HÁTTERE

Munkám során nagyon sok megkeresést kapok, hogy segítsek az ekcémás bőr tüneteinek kezelésében, mert vagy szteroidos krémet kaptak és nem segített a vele való kezelés, vagy egyáltalán nem is akarnak hasonló készítményeket használni. Szerencsére azokból a megkeresésekből van több, ahol egyáltalán ki sem szeretnék próbálni az ilyen típusú krémeket és teljesen egyértelmű, hogy a természetes készítményeket választják már elsődlegesen az ekcéma kezelési módjának.

EKCÉMA kezelése természetesen

Sajnos egyre több az ekcémás vagy bőrgyulladásos megbetegedés, bár sokszor az érintettek sincsenek azzal tisztában, hogy vajon tényleg ekcéma az a bőr tünet amivel szemben állnak, vagy csak a kiszáradt bőr irritációjától alakult ki a kissé sebes bőrfelület. Ma már tudjuk hogy az ekcéma megjelenésének többféle oka is lehet, a tünetek és az elhelyezkedési terület egyénenként eltérő.

A mai bejegyzésemben az ekcéma lelki tüneteiről írok nektek. Ahhoz hogy megértsd a bőr fizikai tüneteinek és a lelki vonatkozásának kapcsolódását, tudnod kell, hogy a bőr egyfajta védelmi vonalat jelent. Lelki síkon a bőrünk egy határvonal. Elhatárol bennünket a külvilágtól, mellyel védjük magunkat a külvilág okozta ingerekkel szemben. A bőr állaga, színe, minősége, egészségi állapotunk fontos jelzője. Tükrözi minden érzelmünket, legbelső énünket, megmutatja milyen fizikai és lelki állapotban vagyunk, árulkodik a táplálkozásunkról és életmódunkról.

EKCÉMA kezelése természetesen

Mire utalhat az ekcéma?

Lelki háttér szemszögéből az ekcéma  kitörni készülő konfliktus, az új dolgok  elutasítása, félelem. Maga az ekcéma görög eredetű szó, melynek jelentése: kiforr, felforr.

  • fizikai seb - lelki seb: a bőr az érintés hiányát ekcéma formájában fejezi ki
  • nem én vagyok a fontos, hanem mások
  • a bőr mutatja meg leginkább a szakralitás hiányát

Nehéz elfogadni önmagunkat és a jövő ismeretlensége aggodalmaskodáshoz, szorongáshoz vezet. A reménytelenség állapota gyorsan alakul át lázadássá és elfojtott haraggá, dühvé. Ez a forrongó reménytelenség érzés hullámokban tör a felszínre, frusztrációt és irritációt okoz. Feledésbe merül a saját önnön való és igény, mások szeretetének kivívása miatt.

Mások elvárásainak megfelelése miatt a saját igények és vágyak elhomályosodnak, saját magunk el van utasítva, háttérbe van szorítva és úgy érezzük, hogy a körülmények által háttérben is marad. A sérült, sebes bőr, ami mindenki számára jól látható, fizikálisan megmutatja a saját magunkhoz való hozzá állást, ahogy látjuk magunkat. Minél inkább elutasítjuk és háttérbe szorítjuk saját magunkat, annál jobban beigazolódik az elutasítástól való félelem. A külvilágtól elzárjuk, elhatároljuk magunkat, pedig a lelkünk mélyén a szeretetre, érzelmekre, odafigyelésre, törődésre az emberekhez való közeledésre vágyunk. Az ekcémával egyfajta fizikai korlátot emelünk magunk és mások közé azért, hogy elkerüljük a sérülést.

EKCÉMA kezelése természetesen

Egy csecsemőn akkor jelenik meg tejkiütés, amikor több melegségre és fizikai kontaktusra vágyik. Figyelemre és szeretetre van szüksége (nagyobb korban oka lehet a gyakori testvérek közötti versengés). Egy gyermek esetében az érintés vágy a szó szoros értelmében a bőr-bőrrel való érintkezést, nem a takarón vagy ruhán keresztüli ölelést jelenti. A hámló bőr arra utalhat, hogy a határaink túl vékonyak, sebezhetőek, gyengék és elmosódnak. Ez fakadhat abból, hogy mások uralkodnak rajtunk, mert könnyen befolyásolhatók vagyunk és nem rendelkezünk kellő önérzettel. A megvastagodott bőr jelentése pedig hogy megerősítem a határvonalamat, védekezek a félelmeim ellen. A fentiek alapján érthető, hogy a kezelés összetett. A holisztikus gyógymódnak megfelelően, a fizikális gyógyítás mellett ugyanolyan fontos a lélek gondos ápolása is.

A L'AMIA NATURA természetes megoldást nyújt a problémás, ekcémás, pikkelysömörös bőr kezelésére. Látogass el a webshopunkba és próbáld ki te magad!


 

Vissza

Címkék : ekcéma, pikkelysömör, akné, problémás bőr kezelése, natúrkozmetikumok,

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

L'AMIA NATURA

Kapcsolódó cikkeink: